Primirje između SAD-a i Kine podiglo cijene nafte prema 62 dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Dec.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primirje između SAD-a i Kine podiglo cijene nafte prema 62 dolara

LONDON - Cijene nafte poskočile su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 62 dolara nakon što su SAD i Kina dogovorili 90-dnevno primirje u trgovinskom sporu uoči ovotjednog sastanka Organizacije zemalja izvoznica-nafte (OPEC)-a na kojem se očekuje sporazum o ograničenju opskrbe.

Američka "laka" nafta (WTI) rano jutros je poskupela za 2,92 dolara za barel ili 5,7 posto, na čak 53,85 dolara za barel, da bi nešto kasnije blago pala na 53,50 dolara za barel, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prenosi Reuters.

Istovremeno, sjevernomorska nafta "brent" poskupela je za 3,14 dolara ili 5,3 posto na 62,60 dolara, da bi se nešto kasnije trgovala oko 63,15 dolara.

SAD i Kina postigle su tokom proteklog vikenda dogovor u trgovinskom sporu, a prema kojem će u narednih 90 dana biti obustavljeni američki planovi o podizanju tarifa.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.