Preminuo montipajtonovac Teri Džons

Izvor: VOA, 22.Jan.2020, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo "montipajtonovac" Teri Džons

Jedan od osnivača trupe "Leteći cirkus Montija Pajtona" Teri Džons preminuo je u 78. godini života. Porodica je saopštila da je umro u svojoj kući u Londonu u utorak uveče, posle kako je navedeno "duge, izuzetno hrabre, ali i uvek šaljive borbe sa retkim oblikom demencije, FTD". Kolege su ga smatrale "potpuno renesansnim komičarem" i opisivale kao "čoveka sa beskrajnim entuzijazmom". Džonsova žena Ana Soderstrom i deca Bil, Seli i Siri poručili su da su izgubili "dobrog, duhovitog, prijatnog, kreativnog i veoma dragog čoveka, čije su beskompromisna individualnost, neumorni intelekt i izuzetan humor uveseljavali milione ljudi u proteklih šest decenija". Teri Džons je rođen u Velsu 1942. godine, studirao je na Oksford univerzitetu, gde je počeo da piše i nastupa zajedno sa kolegom Majklom Pejlinom. Džons, Pejlin, Erik Ajdl, Džon Kliz, Grejem Čepmen i Teri Gilijam su krajem 1960-ih osnovali "Leteći cirkus Montija Pajton", čiji je oštri humor - mešavina satire nadrealizma i blesavljenja - doprineo revoluciji u britanskoj komediji. Džon Kliz je preko Tvitera poručio da je "čudan osećaj da je čovek sa toliko talenta i beskrsajnog entuzijazma, otišao tako nežno'', a zatim dodao "Dvojica otišla, još četvorica ostaju", aludirajućio na šest članova trupe. Čepmen je preminuo od raka 1989. godine.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pesme koje su obeležile TV serijal “Monty Python”

Izvor: BalkanRock.com, 22.Jan.2020

Terry Jones, jedna od zvezda TV serijala Monty Python, preminuo je 21.1.2020. u večernjim časovima, nakon duge borbe sa retkim oblikom demencije. ”Svi smo izgubili ljubaznog, smešnog, toplog, kreativnog i istinski voljenog čoveka čiji su beskompromisna individualnost, nemilosrdan intelekt i izvanredan...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.