Preminuo Jon Lord

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jul.2012, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Jon Lord

Jon Lord, klavijaturista i osnivač hard rok grupe Deep Purple umro je u 71. godini

Lord je od prošlog avgusta bio na terapiji zbog raka pankreasa. Preminuo je 16.jula ujutru na klinici u Londonu, uz članove uže porodice uz sebe.Jon Lord je od malena učio da svira klavir, prvenstveno klasičnu muziku. Sa 19. godina je je dobio stipendiju za Londonsku umetničku školu gde je krenuo da svira džez po lokalnim pabovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 1968. godine je osnovao Deep Purple, iz kojeg se prenzionisao 2002. godine. U svojoj karijeri je međuostalom svirao i z Whitesnake. Najviše će ostati upamćen kao autor rokenrol klasika "Child in time", tačnije čuvenog rifa za orgulje.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Jon Lord iz Deep Purple-a

Izvor: BalkanRock.com, 16.Jul.2012

Jon Lord, klavijaturista i osnivač hard rok grupe Deep Purple umro je u 71. godini, prenosi BBC.

Nastavak na BalkanRock.com...

Preminuo Jon Lord

Izvor: Rocksvirke.com, 17.Jul.2012, 00:11

"Sa velikom tugom objavljujemo smrt Jon Lord-a, koji je umro od plućne embolije, danas 16. jula u Londonskoj bolnici, posle duge borbe sa rakom pankreasa. Jon je bio okružen ljubavlju svoje porodice", prenosi se na zvaničnom sajtu.

Nastavak na Rocksvirke.com...

Lars Ulrich - 'U istoriji hard roka nije se pojavio muzičar kao što je Jon Lord'

Izvor: MetalSerbia.com, 17.Jul.2012

Bubnjar grupe Metallica, Lars Ulrich, oglasio se povodom jučerašnje smrti Jon Lord-a zvaničnim saopštenjem kojim je izrazio veliku žalost povodom samog događaja.. "Od kada me je 1973. godine otac sa 9 godina odveo na koncert u Kopenhagenu, Deep Purple su postali moja najstalnija i najprisutnija...

Nastavak na MetalSerbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.