Preminula glumica Džeraldina Mekjuan

Izvor: B92, 02.Feb.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glumica Džeraldina Mekjuan

Britanska glumica Džeraldina Mekjuan, koja je glumila u televizijskoj seriji „Mis Marpl“ prema detektivskim romanima Agate Kristi, umrla je u Londonu, prenose danas britanski mediji.

Glumica je radoznalu baku Mis Marpl, koja rešava komplikovana ubistva, igrala od 2004. do 2013. godine u seriji prikazanoj na televiziji ITV.

Džeraldina Mekjuan (82) je tokom karijere sarađivala s glumcima Lorensom Olivijeom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kenetom Branom.

Njen suprug Hju Kratvel koji je umro 2002. godine, bio je direktor Kraljevske akademije dramskih umetnosti u Londonu, prestižnog centra za obuku glumaca za dela Vilijama Šekspira, koju je Džeraldina Mekjuan pohađala u poznim godinama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.