Izvor: Politika, 24.Sep.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivne kritike za kreacije iz Srbije

Na Nedelji mode u Londonu petoro srpskih dizajnera održalo zajedničku i veoma primećenu reviju sa modelima iz kolekcija za proleće/leto 2016

Modeli iz novih kolekcija Ane Ljubinković, Budislave Keković, Ivane Pilje, Džordža Stajlera i Vlade Savića prošli su više nego zapaženo na zajedničkoj reviji koju su srpski dizajneri imali u utorak uveče na Londonskoj nedelji mode. U okviru programa „Fešn skaut”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u kojem Beogradska nedelja mode već nekoliko godina učestvuje, kreacije domaćih dizajnera pobrale su aplauze.

Uz fotografije modela i opis smelog poigravanja sa trikotažom Džordža Stajlera, skulpturalnih, romantičnih formi Ane Ljubinković i futurističkih odora Ivane Pilje, britanski portali prenose i biografije naših dizajnera. Ističe se njihova kreativnosti i navodi da su kreacije nekih od njih, poput onih koje je dizajnirala Ivana Pilja, nosile slavne dame – Eli Golding, Lili Alen i Skank Anensi.

Modele Ivane Pilje na reviji u Londonu nosila je, između ostalih, manekena i Ela Dvornik, kćerka muzičara iz Splita Dina Dvornika i unuka glumca Borisa Dvornika.

Kolekcije ovih dizajnera dospele su na jednu od četiri najveće svetske modne manifestacije posle trijaže međunarodnog žirija. Domaća publika imaće priliku da iste modele vidi tokom jesenjeg beogradskog „Blek end izi fešn vika”, koji će se održati od 2. do 10. novembra.

A. C.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.