Povratak Dr. Martensa u velikom stilu

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Avg.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Dr. Martensa u velikom stilu

LONDON - Obuća koja je obilježila više od pola stoljeća diljem svijeta spremna je za povratak u velikom stilu; Dr. Martens je zabilježio porast prodaje od čak 84 posto, javlja The Guardian.

Čizme koje su 'krasile' noge britanskih građevinara 1960-tih godina, a svoj veliki uspon doživjele popularizacijom punk-rock scene 1970-tih godina, danas se mogu pronaći na nogama i trendsetera tzv. Generacije Z; osobito >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << onih koji imaju jasan politički stav.

Na policama središnjeg dizajnerskog studija koji se nalazi u poznatoj londonskoj četvrti Camden Town može se pronaći preko 700 modela čizama Dr. Martens, svih boja, veličina i dizajna, što govori u prilog povijesnoj baštini te britanske kompanije.

- Odbijamo se pokoriti trendovima mode. Naša je zadaća smišljati modele koji će zadržati izvornost povijesnog brenda Dr. Martens – objasnio je Damien Wilson, kreativni direktor kompanije, dodavši da se svake godine proizvede samo 30 posto novog asortimana.

Ostali proizvodi, tvrdi Wilson, gotovo se podjednako uspješno prodaju već više od pola stoljeća. Njihov najpopularniji proizvod i dalje je tzv. 1460 čizma koja je svoje ime dobila po osnutku kompanije; 1. travnja 1960. godine.

Nakon financijskih turbulencija koje su firmu 2002. godine gotovo dovele do propasti, brend je prije šest godina otkupila investicijska kompanija Permira za 300 milijuna funti, a od tada se prodaja gotovo utrostručila.

- Naša ciljana skupina su ljudi s jasnim političkim stavom; neovisno o tome odnosi li se to na klimatske promjene ili ljudska prava. Buntovnost je trenutno ponovno in, dovoljno je da pogledate oko sebe, diljem svijeta događaju se političke promjene koje slobodu dovode u opasnost – izjavio je novi izvršni direktor kompanije Kenny Wilson, dodavši da je 'Dr. Martens i dalje stanje uma'.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

VELIKI POVRATAK Britanski proizvođač cipela zabeležio rast prodaje od 84 odsto

Izvor: Blic, 18.Avg.2019

Obuća koja je obeležila više od pola veka širom sveta spremna je za povratak u velikom stilu. Naime, Dr. Martens je zabeležio rast prodaje od čak 84 odsto, javlja The Guardian. Čizme koje su 'krasile' noge britanskih građevinara 1960-tih godina, a svoj veliki uspon doživele popularizacijom punk-rock...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.