Potpisani ugovori o finansiranju olimpijaca

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Nov.2010, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o finansiranju olimpijaca

Olimpijski komitet Srbije potpisao je u hotelu „Hajat” ugovore o finansiranju priprema za Olimpijske igre u Londonu sa 12 sportista, a 15 takmičara je uključeno u program solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta. Predsednik OKS Vlade Divac poručio je sportistima da su sad bliže Londonu.
Voleo bih da ovu podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << doživite kao vetar u leđa. Vi, vaši treneri i svi oni koji su uključeni u realizaciju vaših programa, najbolje znate šta vam je dalje činiti, kako biste se za nepune dve godine i našli na najvećoj svetskoj smotri sporta – izjavio je Divac.
Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković je rekla da su ove stipendije suštinska podrška najboljim sportistima i potvrda da država ulaže u vrhunski sport.
Za stipendije vrhunskim sportistima minstarstvo godišnje izdvaja 168 miliona dinara, a za kampove perspektivnih sportista još oko 80 miliona dinara. Država je pokazala brigu za asove i uvodhenjem nacionalnih penzija osvajačima medalja u olimpijskim sportovima – rekla je Samardžić Marković.
Sportistima i gostima obratili su se i gradski sekretar za sport grada Beograda Aca Kovačević i pokrajinski sekretar za sport AP Vojvodine Modest Dulić. Svečanosti su prisustvovali i naš najbolji plivač Milorad Čavić, kao i sportisti koji se od prošle godine nalaze u kategorizaciji OKS, predstavnici sportskih saveza, Republičkog zavoda za sport, Pokrajinskog zavoda za sport i predstavnici sponzorskog pula OKS.
Ugovore za stipendije „Olimpijska solidarnost” potpisalo je petnaestoro sportista: Milorad Čavić i Nađa Higl (plivanje), Andrea Arsović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec (streljaštvo), Goran Jagar, Dušan Bogićević, Miloš Tomić, Nenad Babović, Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nikola Stojić i Marko Marjanović (veslanje) i Biljana Topić (atletika).
U programu „London 2012” je za sada dvanaestoro sportista: Ivana Maksimović (steljaštvo), Nikola Jovanović (tekvondo), Dragan Zorić i Ognjen Filipović (kajak), Radoje Đerić, Miloš Vasić i Miljan Vuković (veslanje), Igor Šarčević (atletika), Dušan Ružičić (kanu), Julijana Savić (džudo), Božidar Antunović (atletika) i Aleksandar Kukolj (džudo).


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijski komitet Srbije potpisao ugovore o finansiranju olimpijaca

Izvor: Blic, 10.Nov.2010

Olimpijski komitet Srbije potpisao je u hotelu "Hajat" ugovore o finansiranju priprema za Olimpijske igre u Londonu sa 12 sportista, a 15 takmičara je uključeno u program solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta...Predsednik OKS Vlade Divac poručio je sportistima da su danas za "veliki korak...

Nastavak na Blic...

„DUNAV“ UZ OLIMPIJCE

Izvor: Kurir, 11.Nov.2010, 08:12

U kristalnoj dvorani hotela „Hajat ridžensi“ potpisani su ugovori o učešću 15 sportista Srbije u programu finansiranja Olimpijske solidarnosti MOK. Domaćin svečanosti, kompanija „Dunav osiguranje“, srebrni sponzor OKS, svim sportistima učesnicima programa finansiranja olimpijskih priprema...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.