Postavljen simulator letenja Boinga 737-800 u putničkoj zgradi Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: TangoSix.rs, 26.Sep.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljen simulator letenja Boinga 737-800 u putničkoj zgradi Aerodroma Nikola Tesla

Simulator putničkog aviona B737-800 postavljen je danas na beogradskom aerodromu, pri čemu će svi zainteresovani imati priliku da u njemu iskuse doživljaj letenja, saopšteno je sa „Tesle“.
Kako navode, tom uslugom beogradski aerodrom staje rame uz rame sa londonskim, berlinskim, briselskim i praškim aerodromom i tako postaje peti aerodrom u Evropi koji pruža mogućnost simulacije upravljanja putničkim avionom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Prvi probni let na novoj lokaciji / Foto: Aerodrom Nikola Tesla Simulator koji se nalazi u javnoj zoni Terminala 2 preko puta check in šaltera replika je najprodavanijeg aviona nove generacije, objašnjavaju sa „Tesle“:
– Većina zemalja ga koristi u svojim  flotama, maksimalna visina leta je 40.000 fita, brzina 860 km/h, a maksimalni broj putnika 183. Opremljen je svom navigacionom i bezbednosnom opremom, baš kao i sam avion. Na simulatoru postoji i mogućnost komunikacije sa kontrolom letenja, postavljanje realnog vremena i meteoroloških uslova, a baza obuhvata čak 18.000 aerodroma. –
Kako kažu sa beogradskog aerodroma, prvi probni let na simulatoru odvio se sa poletanjem ka Avali, obletom oko gradskog regiona i sletanjem iz pravca Ade Međice.
Simulator letenja su predstavili v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević i idejni tvorac, instruktor letenja i saobraćajni pilot Života Zuvić. Prema rečima Vlaisavljevića, „Nikola Tesla“ je jedino mesto u Srbiji i regionu, gde putnici i posetioci, ali i zainteresovani sugrađani, mogu da se oprobaju u simulaciji upravljanja putničkim avionom.
Idejni tvorac simulatora Života Zuvić zahvalio se Saši Vlaisavljeviću, menadžmentu Aerodroma Nikola Tesla, kompaniji Er Srbija i direktoru i menadžmentu Jat tehnike na razumevanju i podršci da se ovaj projekat realizuje.

The post Postavljen simulator letenja Boinga 737-800 u putničkoj zgradi Aerodroma Nikola Tesla appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Simulator boinga na beogradskom aerodromu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2017

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" postavljen je danas profesionalni simulator putničkog aviona "boing 737-800", koji će služiti za obuku pilota, stjuarda i stjuardesa, ali i građanima koji imaju strah od letenja...Instruktor letenja, pilot i idejni tvorac ovog simulatora Života Zuvić rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.