Posle serije stiže i film “Daunton ebi”?

Izvor: Svet, 12.Avg.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle serije stiže i film “Daunton ebi”?

Tvorac popularne “Daunton ebi” (Downton Abbey) Džulijan Felous se teško oprašta od hit serije, poput njenih ljubitelja širom sveta. Snimanje se upravo završava posle šest sezona i Felous je ostavio mogućnost da prema seriji bude snimljen i film.
“Ukoliko se film desi, biće nastavak sa istim likovima”, rekao je Felous u Londonu i dodao da bi voleo se snimi taj film, prenose agencije.
Britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << akademija za film i televiziju odala je sinoć priznanje seriji što je bila prilika da se članovi ekipe, koji su početkom sedmice završili snimanje, okupe i oproste.
Neki, poput Lore Karmajkl, koja igra Lejdi Idit, imaju još nekoliko dana da se emotivno pripreme za poslednji “rez”.
“Moj poslednji dan je petak. Već sam se pozdravila sa brojnim članovima ekipe i sigurna sam da neću moći da govorim”, rekla je ona.
Elizabet Mekgovern otkrila je da nije baš stoički podnela završetak serije.
“Odlučila sam da neću plakati, ali jesam”, priznala je.
Njen kolega Hju Bonevil koji igra lorda Grantama imao je nešto praktičniji pristup.
“Juče sam završio zajedno sa Mišel Dokeri i Alenom Ličom i otišli smo u pab na kriglu piva da se oprostimo”, dodao je Bonevil.
Glumci su, kako prenosi AP, rekli da im je jednako teško da se oproste od prijatelja koje su stekli tokom šest godina snimanja, ali i od likova koje su igrali.
“Nedostajaće mi da budem gospođa Hjuz. Ona je šest godina bila deo mene, a sada moram da nastavim život bez nje”, rekla je Filis Logan.
Producentima Džulijanu Felousu, Liz Turbridž i Garetu Nimu uručena je specijalna nagrada BAFTA-e za uticaj koji je serija imala na svetsku publiku.
Slično priznanje dobila je jedino franšiza Hari Poter.
Šesta i poslednja sezona “Dauntonske opatije” sa emitovanjem kreće u Britaniji u septembru, a početkom 2016. godine u SAD.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

"Dontonska opatija" uskoro i kao film?

Izvor: Press, 13.Avg.2015, 12:15

Poput ljubitelja serije širom sveta, ni tvorac "Downton Abbey" Džulijan Felous ne može tek tako da se oprosti od popularne serije čije snimanje se upravo završava posle šest sezona, pa je ostavio mogućnost da prema seriji bude snimljen i film. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.