Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Čaplin pozvala na spasavanje Muzeja filma u Londonu

Članovi porodice Čarlija Čaplina uputili su apel za spasavanje Muzeja filma u Londonu, kojem preti zatvaranje, a nalazi se u zgradi u kojoj je bila bolnica i povezana je s detinjstvom legendarnog komičara.

Muzej je u onlajn peticiji naveo da mu preti izbacivanje iz zgrade "Lambeth Workhouse" na jugu Londona, u kojoj se nalazi 19 godina.

Uprava muzeja je objasnila da je pokušala da kupi zgradu po >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razumnoj ceni kako je obećao vlasnik, SLAM, britanski organ povezan sa zdravstvom, da bi na kraju saznala da će zgrada biti prodata drugome po većoj ceni.

"Zakup ističe u martu 2018. godine i lako se može desiti da budemo posle izbačeni iz zgrade", navodi se u peticiji koju je potpisalo 21.000 osoba a u kojoj se poziva vlasnik da pronađe rešenje s muzejom.

"Kao deca pokojnog ser Čarlija Čaplina, mi i naša deca, potišteni smo saznanjem da postoji pretnja Muzeju filma", navodi se u saopštenju pet članova porodice Čaplin, među kojima i ćerka glumca Džeraldina Čaplin.

Porodica Čaplin je navela da je zgrada "igrala veliku ulogu u detinjstvu glumca" rođenog u Londonu 16. aprila 1889. godine.

"On, njegova majka i polubrat, koje je ostavio otac, živeli su blizini zgrade i često su u nju odlazili da bi našli utočište. Njegova poslednja poseta je bila u maju 1903. kada je Čaplin imao 14 godine i tada uspeo da odvede svoju majku u bolnicu koja je imala veliki mentalni poremećaj", navodi se u saopštenju porodice.

"To bolno iskustvo je doprinelo oblikovanju jedinstvenog kreativnog talenta našeg oca", dodaje se u pismu u kojem se poziva na "spasavanje Muzeja za film".

Vlasnik zgrade naveo je u izjavi Frans presu da je kao državni organ u obavezi da proda zgradu po najboljoj ceni ali je izrazio spremnost da razmotri i druge ponude muzeja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica Čaplin pozvala na spasavanje Muzeja filma u Londonu

Izvor: B92, 14.Dec.2017

Članovi porodice Čarlija Čaplina uputili su apel za spasavanje Muzeja filma u Londonu, kojem preti zatvaranje, a nalazi se u zgradi u kojoj je bila bolnica i povezana je s detinjstvom legendarnog komičara...Muzej je u onlajn peticiji naveo da mu preti izbacivanje iz zgrade "Lambeth Workhouse" na...

Nastavak na B92...

Porodica Čaplin spasava muzeju Londonu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2017

Članovi porodice legendarnog komičara Čarlija Čaplina uputili su apel za spasavanje Muzeja filma u Londonu, kojem prijeti zatvaranje, a nalazi se u zgradi u kojoj je bila bolnica i povezana je sa djetinjstvom legendarnog komičara...Muzej je u onlajn peticiji naveo da mu prijeti izbacivanje iz zgrade...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.