Poraslo porodično nasilje u Londonu, svakog dana uhapse 100 nasilnika

Izvor: B92, 24.Apr.2020, 22:54

Poraslo porodično nasilje u Londonu, svakog dana uhapse 100 nasilnika

London -- Broj prijava za nasilje u porodici u Londonu porastao je za trećinu u poslednjih 6 nedelja, saopštila je uprava londonske policije.

Londonska policija je uputila apel žtrvama da prijave nasilje uz obećanje da neće biti kažnjeni zbog kršenja mera socijalnog distanciranja i ograničenog kretanja, izvestio je Rojters.

Već petu nedelju u Velikoj Britaniji na snazi su vanredne mere zbog epidemije koronavirusa, radnje su zatvorene, a građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naređeno da ostanu kod svojih kuća.

Ipak, iz uprave londonske policije kažu da su potencijalne žrtve porodičnog nasilja tokom vanrednog stanja još osetljivije i još više izložene nasilnicima.

Svakoga dana londonska policija izvrši oko 100 hapšenja zbog ovog dela i poručuje građanima da niko ne mora da ćuti o nasilju ili da trpi nasilnike.

"Žrtve slobodno mogu da izađu iz svojih kuća i potraže pomoć ako su izložene nasilnom ponašanju, a mi ih nećemo kazniti zbog kršenja vanrednih mera", poručuju iz londonske policije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.