Izvor: Kurir, 27.Apr.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila čoveka koji je držao taoce u centru Londona

Otmičar je najpre bacio kompjutersku opremu s petog sprata, uzeo četiri osobe za taoce, pa zapretio da će dići plinske boce u vazduh

LONDON - Naoružana policija uhapsila je danas muškarca u centru Londona posle prijave da on drži četiri osobe kao taoce i da preti da će se dići u vazduh. Policija je formirala kordon od 300 metara oko poslovne zgrade i evakuisala više stotina osoba iz jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od najprometnijih ulica u gradu, kao i područje u opsegu 100 metara od zgrade, u blizini Britanskog muzeja i Univerziteta London, u četvrti gde ima dosta kancelarija i prodavnica, nakon što je taj čovek bacio kompjutersku opremu s petog sprata.

Očevici su ispričali da on drži oko četiri taoca u zgradi i da je zapretio da će dići u vazduh plinske boce koje nosi sa sobom. Policija nije još ništa saopštila o ovom događaju, prenosi Rojters. Jedan policijski izvor je rekao da se ne radi o terorističkom aktu i da se sumnja da on ima nešto protiv kompanije u čijoj se zgradi odigrao ovaj nemili događaj.

Londonska policija je samo objavila da je uhapšen jedan muškarac i da je pretres zgrade u toku, ali da za sada ne znaju ništa o taocima, prenosi agencija Rojters.

Policija je tokom dana uputila svog pregovarača u jednu poslovnu zgradu u centru Londona i evakuisala područje oko tog objekta, pošto je otmičar bacio kompjutersku opremu s petog sprata i navodno drži četiri osobe kao taoce.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.