Policajac prodavao informacije Sanu

Izvor: B92, 08.Mar.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac prodavao informacije Sanu

London -- Bivši policajac i zatvorski čuvar priznali su danas da su prodavali informacije listu "San" vlasnika Ruperta Mardoka.

Obojica su na suđenju rekli da su zloupotrebili službeni položaj.

Policajac Alen Tjerni priznao je da je prodao informacije vezane za hapšenja, među kojima je i slučaj u kojem je učestvovao gitarista grupe "Roling stons" Roni Vud, preneo je AP.

Zatvorski čuvar Ričard Trankfild priznao je da je taj tabloid snabdeo informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o jednom "značajnijem" zatvoreniku.

Dvojica policajaca uhapšeni su u okviru istrage optužbi da su novine plaćale za informacije policiji i drugim zvaničnicima.

U vezi s istom istragom uhapšeno je nekoliko bivših i sadašnjih novinara tabloida "San", koji je u Mardokovom vlasništvu od 1969. godine i koji je smatran draguljem u njegovoj medijskoj imperiji u Velikoj Britaniji.

Ta imperija se našla na udaru skandala s hakovanjem mobilnih telefona poznatih ličnosti, političara, sportista i drugih iza kojeg je stajao Merdokov drugi najtiražniji tabloid, ''Njuz of d vorld'' (News of the World).

Posledica skandala bilo je gašenje lista.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci prodavali informacije listu "San"

Izvor: Mondo, 08.Mar.2013

Bivši policajac i zatvorski čuvar, priznali su danas da su prodavali informacije listu "San" vlasnika Ruperta Mardoka...Obojica su danas na suđenju rekli da su zloupotrebili službeni položaj. Policajac Alen Tjerni priznao je da je prodao informacije vezane za hapšenja, među njima i u slučaju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.