Pokrajac: Srpski rukomet vodi privatno preduzeće

Izvor: Politika, 08.Avg.2012, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajac: Srpski rukomet vodi privatno preduzeće

Bivši selektor rukometne reprezentacije Jugoslavije rekao je da je razočaran nastupom nacionalnog tima na Igrama

Bivši selektor rukometne reprezentacije Jugoslavije Branislav Pokrajac izjavio je juče da je razočaran nastupom nacionalnog tima na Oilmpijskim igrama u Londonu, ali da ne želi da daje komentare sve dok srpski rukomet vodi privatno preduzeće.„Već par godina ne želim da se mešam. Jedno vreme sam ukazivao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali šta god da se kaže, nema efekta i aposlutno ne vredi pričati sve dok privatno preduzeće postoji i vodi naš rukomet. Ne postoji koordinacija između onih koji vode računa o srpskom sportu, Olimpijski komitet Srbije, kao krovna organizacija, pušta saveze da rade šta hoće. Mora da postoji više kontrole”, rekao je Tanjugu Pokrajac.

Srpski rukometaši su takmičenje u grupi završili na pretposlednjem mestu sa jednom pobedom i četiri poraza. Za plasman u četvrtfinale izabranicima Veselina Vukovića bio je dovoljan i bod protiv Mađarske, ali su izgubili sa 26:23.„Nemam šta lepo da kažem o nastupu srpskih rukometaša i ružno bi bilo da sa ove pozicije komentarišem bilo šta. A da se ne lažemo, ima šta da se analizira”, dodao je Pokrajac.

Bivši selektor zatim se osvrnuo na Evropsko prvenstvo u Beogradu na kojem je Srbija osvojila srebrnu medalju.„Imate poslednja dva takmičenja pre EP u Beogradu, kvalifikacije za OI, gde smo u poslednjim sekundama uspeli da izvadimo vizu za London i nastup u B grupi, a sa druge strane srebro u Beogradu, koje dosta štrči”, rekao je Pokrajac.

Pokrajac je kao selektor sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1984. u Los Anđelesu i srebrnu medalju na Svetskom šampionatu u Nemačkoj 1982, kao i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 2001. godine.

Tanjug

objavljeno: 08.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.