Pogledajte: Kuća za poplave (VIDEO)

Izvor: S media, 27.Mar.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Kuća za poplave (VIDEO)

Imajući u vidu sve češće poplave u svetu, britanski arhitekti su smislili amfibijsku kuću koja se u slučaju poplave sama podiže.

Kuća će ležati u suterenu od armiranog betona na četiri stuba. Prilikom izlivanja reke iz korita, ona će se pod pritiskom vode podizati i plutati po površini.

Projekat, delo arhitektonske firme "Baca" iz Londona, prvenstveno je namenjen Nju Orleansu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Holandiji gde postoji stalan rizik od poplava.

Kuća od plastičnih flaša

Lego stan koji se transformiše u mnoge prostorije (VIDEO)

Moderna kuća s pogledom na okean (FOTO)

Kuća je projektovana tako da može da se podigne 2,5 metra. Kao svojevrsni alarmni sistem, dvorište je podeljeno u tri stepenaste terase tako da vlasnici mogu da prate nadolazak vodene stihije.

Amfibijska kuća nudi sav neophodan komfor stanovanja, ističu njene arhitekte, navodeći da je idealna za terene podložne poplavama.

"Kreirali smo amfibijsku kuću koja se prilagođava izazovima klimatskih promena. Ukućani mogu u njoj da žive potpuno bezbedni, bez straha da će izgubiti imovinu", objašnjavaju kreatori ovog neobičnog zdanja čija izgradnja košta 1,8 miliona evra.

(S media/Dnevni avaz)
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.