Poćetino: Ne sudite mi prema broju trofeja

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 00:37

Poćetino: Ne sudite mi prema broju trofeja

Čelsi i Liverpul će u nedelju od 16 časova na londonskom Vembliju igrati u finalu Liga kupa.

Trener fudbalera Čelsija Maurisio Poćetino zatražio je od svojih navijača da o njemu ne sude prema broju trofeja, uoči finala Liga kupa protiv Liverpula, u kome će njegova ekipa pokušati da osvoji prvi domaći trofej posle šest godina.

"Mislim da to nije način da se ocenjuju treneri. Radi se o konkurentnosti i pobedama, ali previše je faktora koji utiču. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mislim da pobeda u nedelju neće povećati moju popularnost ili način na koji će nas navijači videti", rekao je Poćetino, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Londonski klub je poslednji domaći trofej osvojio 2018. godine, kada je trijumfovao u FA kupu, ali je u međuvremenu osvojio četiri titule na međunarodnom nivou.

Argentinac je letos preuzeo Čelsi i pokušaće da osvoji svoj prvi trofej u Engleskoj, posle mandata u Sautemptonu i Totenhemu.

Kao primer svoje trvdnje, Poćetino je naveo trenera Liverpula Jirgena Klopa, rekavši da na reputaciju nemačkog stručnjaka nije uticalo to što je gotovo četiri godine čekao na trofej na Enfildu.

"Кlop je bio dobar pre nego što je stigao u Liverpul. Sada je osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu. Stvar je biti u pravom trenutku u pravom klubu koji veruje u vas, sa sposobnošću i odgovornošću za pobedu", izjavio je trener Čelsija.

Liverpul u nedelju ima priliku da osvoji prvi od četiri moguća trofeja u sezoni.

"Ovo je moje prvo finale sa Liverpulom, tako da će to biti nešto posebno za mene i tim. Osvajanje Svetskog prvenstva mi je pomoglo da shvatim da zaista želim da osvojim još trofeja i zato je nedelja velika prilika. To je ono što sam želeo kada sam potpisao za klub", rekao je vezni igrač Liverpula Aleksis Mekalister.

Liverpul je trenutno prvi u Premijer ligi, igra u osmini finala Lige Evropa i u petom kolu FA kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Van Dajk u 118. minutu savladao sjajnog Petrovića, Liverpul uzeo trofej Liga kupa!

Izvor: B92, 25.Feb.2024

Fudbaleri Liverpula pobednici su Liga kupa Engleske...U sjajnom finalu na Vembliju posle produžetaka, izabranici Jirgena Klopa su pobedili Čelsi sa 1:0 (0:0, 0:0)...Bio je to sjajan meč oba tima, videli smo sijaset šansi na obe strane u jednom ravnopravnom meču, ali presudio je gol kapitena Liverpula...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.