Počeo Beogradski festival igre u SNP-u

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Beogradski festival igre u SNP-u

Dvanaesti međunarodni Beogradski festival igre počeo je večeras u Srpskom narodnom pozorištu nastupom londonskog teatra "Sadlers Vels" sa produkcijom "Milonga", koreografa Sidija Larbija Šerkauja.

Taj komad, fuzija argentinskog tanga i savremene igre, prošle godine bio je prvi na svim mogućim top listama. Šerkau je poznat po eksperimentima, otkrivanju dalekih tradicija i kultura, a ovo je prva produkcija koja se bavi izučavanjem tanga kao svetskog fenomena i to onog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pravog argentinskog tanga.

Milonga je tango zabava, nastala u Buenos Ajresu, tokom koje se izvodi tri do pet pesama zaredom, nakon čega kratka muzička pauza dopušta igračima da pronađu nove partnere.

Na Beogradskom festivalu igre, koji će do 9. aprila biti održan u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Pančevu, pod sloganom "Uhvati svetlost", biće izvedeno 20 predstava iz 11 zemalja. a nastupiće više od 360 učesnika.

Festival će svečano biti otvoren 25. marta u Sava centru.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.