Počelo suđenje Teriju

Izvor: RTS, 09.Jul.2012, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Teriju

U Londonu je počelo suđenje fudbaleru Čelsija Džonu Teriju zbog optužbi da je na rasnoj osnivi vređao igrača Kvins Park Rendžersa Antona Ferdinanda na utakmici u oktobru prošle godine. Teri negirao navode optužnice.

Džon Teri opsovao je na rasnoj osnovi Antona Ferdinanda, pošto je igrač Kvins Park Rendžersa pomenuo njegovu aferu sa devojkom bivšeg fudbalera Čelsija, Vejna Bridža, navodi se u optužnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je pročitana na početku suđenja u Londonu.

Teri je negirao optužbe za rasizam na utakmici koju su u oktobru prošle godine odigrali Čelsi i KPR, kao i to da ga je naljutila Ferdinandova navodna opaska o prošlogodišnjoj ljubavnoj aferi.

Kapiten Čelsija naveo je da je samo sarkastično ponavljao reči koje je Ferdinand, greškom, mislio da je čuo od njega.

U trenutku kada je došlo do incidenta, blizu su bili Terijevi saigrači Džon Obi Mikel i Ešli Kol, ali oni neće biti pozvani kao svedoci tužilaštva.

Nekoliko dana nakon utakmice Teri je dao izjavu disciplinskoj komisije Fudbalskog saveza Engleske u kojoj je priznao da je došlo do razmene uvreda sa Ferdinandom, ali da je tom prilikom gestikulirao prema igraču KPR-a pokazajući mu da ima neprijatan zadah.

Teri je posle meča otišao u svlačionicu KPR-a i rukovao se sa Ferdinandom.

U slučaju da bude proglašen krivim, maksimalna kazna za Terija može da bude 2.500 funti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.