Pobeda Đokovića, sledeći je Vavrinka

Izvor: RTS, 09.Nov.2013, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Đokovića, sledeći je Vavrinka

Đoković - Gaske 2:1 (7:6, 4:6, 6:3). Novak Đoković, posle velike borbe, savladao Rišara Gaskea sa 2:1 i bez poraza odlazi u polufinale završnog turnira u sezoni, gde ga očekuje Švajcarac Stanislas Vavrinka (nedelja, 21). U prvom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Rodžer Federer (nedelja, 15).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Francuza Rišara Gaskea sa 2:1 u setovima - 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, u trećem, poslednjem kolu B grupe završnog mastersa sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Londonu.

Đoković je ranije obezbedio plasman u polufinale, Gaske je nakon dva poraza bio otpisan, tako da večerašnji duel nije imao takmičarski značaj.

Srpski as je tokom dvočasovne borbe igrao sa oscilacijama, ali dovoljno dobro da zabeleži 10. pobedu nad Francuzom u njihovom 11. međusobnom okršaju.

Gaske se svim silama trudio da se barem jednom pobedom oprosti od ovogodišnjeg Masters kupa, dugo je odolevao svetskom broju dva, međutim, Đoković je pravovremeno uhvatio ritam i rutinski okončao duel nakon brejka početkom trećeg seta.

Srpski teniser kao pobednik B grupe sutra u polufinalu sastaje se sa drugoplasiranim iz grupe A, Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom. Biće to njihov drugi susret za poslednjih nedelju dana, nakon što je Đoković slavio u četvrtfinalu pariskog mastersa.

Ukupno su se sastajali 16 puta, a Đoković je daleko uspešniji i vodi sa 14:2.

U drugom polufinalu Masters kupa igraju pobednik A grupe, Španac Rafael Nadal, i drugoplasirani iz B grupe, Švajcarac Rodžer Federer.

Turnir se igra za nagradni fond od šest miliona dolara.

Ovako je tekao meč u Londonu:

23.07 - Novak Đoković ipak stiže do pobede. Posle apatične igre u drugom setu, Đoković u trećem pokazuje svoju klasu i uz jedan brejk stiže do pobede. Sledeći meč na turniru, polufinalni, Novak igra protiv Stanislasa Vavrinke u nedelju od 21 čas. 

22.31 - Igraće se i treći set u Londonu. Veliki pad Đokovića u drugom setu, što je Francuz na najbolji način iskoristio. Gaske oduzima servis Đokoviću u trećem gemu drugog seta i uspeva da sačuva svoj servis do kraja tog dela igre. 

21.48 - Novak osvaja prvi set posle bolje igre u taj-brejku, rezultatom 7:5, pa je i teoretski obezbedio prvo mesto u grupi i polufinale sa Vavrinkom. 

21.39 - Đoković već u prvom gemu oduzeo servis Gaskeu, ali zapao u krizu u trenutku kada je servirao za prvi set. Pobednika prvog dela igre odlučiće taj-brejk. 

20.55 - Počeo meč između Novaka Đokovića i Rišara Gaska, Francuz prvi na servisu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.