Plan vlasti u Londonu: Da budemo grad u kome se najviše hoda

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2018, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan vlasti u Londonu: Da budemo grad u kome se najviše hoda

Gradske vlasti u Londonu pozvale su stanovnike britanske prestonice da "uđu u svoju obuću za hodanje", u okviru prvog plana akcije britanske Vlade da navede ljude da se gradom više kreću peške.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je da želi da od britanske prestonice napravi grad u kome se najviše hoda i da je to deo šire strategije, po kojoj bi hodanje, vožnja biciklom i javnim prevozom do 2041. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << predstavljala 80 odsto kretanja ovim gradom.

Iza plana stoji kancelarija gradonačelnika Londona, a cilj je da se unapredi zdravlje i smanji zagađenje u gradu u kome živi 8,8 miliona ljudi, tako što ulice postati prikladnije za pešake.

Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije, više od 92 odsto svetske populacije živi u područjima u kojima nivo zagađenosti vazduha prevazilazi bezbednosna ograničenja. U studiji Kraljevskog koledža u Londonu iz 2015. godine navodi se da godišnje skoro 9.500 stanovnika Londona preuranjeno umre usled dugotrajne izloženosti zagađenjima u vazduhu.

"Kako bismo sprečili to, moramo da se suočimo sa glavnim izvorom, a to je motorni saobraćaj. Time što ćemo hodanje učiniti lakšim i privlačnijim, podstaći ćemo više ljudi da se odluče za zdraviji način kretanja", rekao je izvršni direktor britanske organizacije "Living strits", koja se zalaže za hodanje kao oblik "prevoza".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"UĐITE U SVOJU OBUĆU ZA HODANJE" Vlasti Londona iznele nesvakidašanj poziv građanima

Izvor: Blic, 20.Jul.2018, 00:06

Gradske vlasti u Londonu pozvale su stanovnike britanske prestonice da "uđu u svoju obuću za hodanje", u okviru prvog plana akcije britanske Vlade da navede ljude da se gradom više kreću peške, javili su britanski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.