Pevač benda Foo Fighters dobitnik Božanskog genija“

Izvor: Blic, 11.Jan.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevač benda "Foo Fighters" dobitnik "Božanskog genija“

LONDON - Frontmen sastava „Foo Fighters“ i nekadašnji bubnjar benda „Nirvana“, Dejv Grol, dobitnik je nagrade „Božanski genije“ koju svake godine dodeljuje magazin “NME”.

"Nagrada laska i lepo je dobiti priznanje za nešto što volite da radite, ali iskreno rečeno to ne smatram životnim delom, zato što na to ne gledam kao na posao. Meni muzika nije posao, već luksuz - sviram, putujem svetom i imam para da nahranim decu", rekao je Grol magazinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Muzičaru će nagrada biti uručena 23. februara u Londonu, na svečanosti u dvorani „O2 Academy Brixton", na kojoj će nastupi sa bendom „Foo Fighters", a on će biti i prvi Amerikanac koji je osvojio prestižno priznanje ovih britanskih nagrada.

Dejvid Erik Grol, kako je njegovo pravo ime, rođen je 14. januara 1969. godine, u američkoj državi Ohajo. Karijeru je započeo u sastavu „Scream", nakon čega je nastavio da svira bubnjeve u kultnom bendu „Nirvana”, a sredinom devedesetih oformljena je grupa "Foo Fighters”. Osim sviranja gitare i pevanja, ovaj talentovani muzičar piše i pesme za svoj bend. Tokom karijere nastupao je sa muzičkim velikanima kao što su Slash, „The Prodigy", „Killing Joke", „Tenacious D", „Nine Inch Nails" i Juliette Lewis.

Prošle godine ova laskava nagrada dodeljena je Polu Veleru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.