Peskov: Tih 20 ili 30 zemalja koje podržavaju London su samo delić svetske zajednice

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Tih 20 ili 30 zemalja koje podržavaju London su samo delić svetske zajednice

Stav Rusije o trovanju bivšeg obaveštajca Sergeja Skripalja i dalje je nedvosmislen — Moskva ni na koji način nije umešana u taj incident, samim tim se nadamo da će se Zapad zamisliti o ništavnosti tih optužbi upućenih Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„Nadamo se da će sve zemlje koje su se solidarisale sa Velikom Britanijom i donele odluku da proteraju ruske diplomate ipak razmisliti koliko je istinita informacija koja se predstavlja kao dokaz da je Rusija umešana u taj incident“, rekao je on.


Štaviše, istakao je Peskov, jedan broj zemalja koje su se solidarisale sa Londonom smatraju argumentaciju Britanaca prilično slabom i nedovoljnom za tako snažne optužbe koje su izrečene na račun Rusije.



„Tih 20 ili 30 zemalja koje su to učinile su samo delić svetske zajednice - ona je daleko veća i čini je mnogo veći broj zemalja“, naveo je i dodao da njihova kolektivna odluka zapravo predstavlja kvazisolidarnost bez osnova.


Peskov je obećao i da će Kremlj uskoro objaviti kakve će biti recipročne mere Moskve kada je u pitanju proterivanje ruskih diplomata — odluke će biti donete u skladu sa nacionalnim interesima Ruske Federacije.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Peskov: Uzvratit ćemo na protjerivanje diplomata kada za to dođe vrijeme

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Mar.2018

MOSKVA - Rusija će definitivno uzvratiti na odluku više zemalja Europske unije i ostalih zapadnih zemlja da protjera ruske diplomate, ali će to učiniti u pogodno vrijeme, kazao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov...Više od polovice zemalja EU-a te SAD i Kanada su protjerali stotinjak...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.