Patriša Klarkson na čelu žirija festivala u Londonu

Izvor: Beta, 29.Sep.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patriša Klarkson na čelu žirija festivala u Londonu

LONDON, 29. septembra 2010. (Beta) - Američka glumica Patriša Klarkson biće predsednica žirija ovogodišnjeg filmskog festivala u Londonu, objavio je list Varajeti.

U žiriju će sedeti i irski glumac i režiser Gejbrijel Bern, britanska kostimografkinja Sendi Pauel i indijski režiser Šekar Kapur. Medju ostvarenjima koja će se nadmetati za nagradu za najbolji film su "127 Hours" Denija Bojla, "Another Year" Majka Lija i "Black Swan" Darena Aronofskog. U konkurenciji za isto priznanje biće i "The King's Speeć" sa Kolinom Fertom i Džefrijem Rašom i "Ne daj mi nikada da odem" sa Keri Maligan i Kirom Najtli.

Deni Bojl će dobiti nagradu Bratstvo Britanskog filmskog instituta za izuzetan doprinos filmu. Najvažnije takmičarske selekcije u Lonfonu su najbolji film, najbolji britanski debitant i najbolji dokumentarni film. Nagradu za najbolji dokumentarac dodeliće poseban žiri sa režiserom "Poslednjeg kralja Škotske" Kevinom Makdonaldom na čelu. Ovogodišnji medjunarodni filmski festival u Londonu održaće se od 13. do 28. oktobra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bret Ratner snima film o političkom zatvoreniku

Izvor: NaDlanu.com, 29.Sep.2010

LOS ANĐELES, 29. septembra 2010. (Beta) - Američki reditelj Bret Ratner režiraće filmsku adaptaciju memoara američkog političkog zatvorenika u Severnoj Koreji, objavio je list Varajeti. Memoari Čarlsa Roberta Dženkinsa i Džima Frederika "The Reluctant Communist" iz 2008. govore o Dženkinsovom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.