Izvor: Piplmetar.rs, 12.Okt.2023, 04:10

Patrik Stjuart je umalo nosi periku u „Zvezdanim stazama“, kolega ga je molio da ne glumi u čuvenoj franšizi

Stjuart je ove zanimljivosti otkrio u svojim memoarima pod nazivom „Making It So“

Foto: Tanjug/AP/Richard Shotwell/Invision/


Patrik Stjuart u svojim novim memoarima „Making It So“ piše da su rukovodioci Paramount-a želeli da on bude na audiciji za ulogu kapetana Žan-Lika Pikara u „Zvezdanim stazama: Sledeća generacija“ sa perikom.
„Upravo dok sam se ukrcao u avion na Hitrou, moj londonski agent je pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Šilu kod kuće i obavestio je da su ljudi iz Paramounta bili u kontaktu, pitajući me da li posedujem periku, i ako da, mogu li da je donesem na audiciju? Šila (supruga Patrika Stjuarta, prim.aut) je izvukla moju „periku za audiciju“ iz svog prostora u mojoj garderobi i spakovala je, nakon čega ju je predstavnik British Airways-aa uzeo i stavio na kasniji let za Los Anđeles“, Stjuart piše, navodi Insider.
Stjuart je tada obavešten da su ga rukovodioci posetili kako bi mogli da ga vide sa ćelavom glavom, a ne sa perikom. Njegova audicija ih je impresionirala, ali perika mora da im nije pristajala. Jasno je da je Stjuartova audicija i njegova ćelava glava bila pobednička kombinacija, jer je dobio ulogu kapetana Žan-Lika Pikarda. „“Zvezdane staze: Sledeća generacija“ bi nastavile da se prikazuju sedam sezona i 178 epizoda. Glumačka ekipa bi se takođe pojavila u nekoliko igranih filmova „Zvezdane staze“.
Stjuart takođe otkriva u svojim novim memoarima da mu je dugogodišnji prijatelj i kolega Ijan Mekelen savetovao da odbije „Zvezdane staze“ i ostane u pozorištu kada je Stjuart raspravljao da li da pređe na veliku holivudsku franšizu, piše Variety.
„Kada sam mu rekao da ću potpisati ugovor, gotovo me je fizički sprečio u tome“, piše Stjuart o traženju Mekelenovog saveta. „Ne!“, rekao je. „Ne, ne smeš to da radiš. Ne smeš. Imaš previše važnog pozorišnog posla. Ne možeš to baciti da bi radio TV. ne možeš. Ne!““
„Malo je ljudi, posebno kada je u pitanju gluma, čijim savetima verujem više nego Ijanovom“, nastavlja Stjuart. „Ali ovaj put sam morao da mu kažem da osećam da će se pozorište vratiti u moj život kad god budem bio spreman za to, dok ponuda za glavnu ulogu u američkoj TV seriji možda nikada više neće doći.“
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.