Parsonsove aerodromske priče

Izvor: B92, 02.Avg.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parsonsove aerodromske priče

Britanski pisac Toni Parsons (Tony Parsons) u sredu će početi sedmodnevni boravak na londonskom aerodromu Hitrou na kojem će napisati zbirku kratkih priča pod nazivom "Polasci: Sedam priča sa Hitroua", preneo je BBC.

Parsons, autor romana "Čovek i dečak" koji je 2001. proglašen za britansku knjigu godine, odsešće u jednom hotelu na aerodromu. Pisac će se šetati aerodromom i razgovarati s putnicima i osobljem.

"Aerodromi su mesta izuzetnih emocija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi dolaze i odlaze, njihova iskustva počinju i završavaju se. Kada putujemo, često smo u takvoj žurbi do naše destinacije, da nemamo vremena da cenimo lične priče i trenutke koji se odvijaju pred nama", rekao je.

Parsons je drugi pisac koji će boraviti na aerodromu - pre njega to je bio filozof i književnik Alen de Boton koji je 2009. godine napisao deo jedne knjige na aerodromu Hitrou.

"Oduševljeni smo što će putnici koji će ovog leta proći kroz Hitrou poslužiti kao inspiracija za junake knjige jednog od najuglednijih pisaca beletristike", rekao je zvaničnik aerodroma Teri Morgan.

Pet hiljada primeraka Parsonsove knjige biće poklonjeno putnicima, a knjiga će u prodaju stići u oktobru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.