Papa: Isus je rođen ranije

Izvor: Večernje novosti, 22.Nov.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa: Isus je rođen ranije

VATIKAN - Isus je rođen nekoliko godina ranije nego što se do sada smatralo, tvrdi poglavar katoličke crkve papa Benedikt XVI u knjizi Isus od Nazareta, piše danas londonski dnevnik Dejli telegraf.U knjizi koja je danas puštena u slobodnu prodaju, papa tvrdi da je grešku u kalendaru napravio kaluđer Dionisije Eksigus u šestom veku, koji je pogrešio u računjanju datuma rođenja."Početak našeg kalendara koji je zasnovan na rođenju Isusa je izračunao Dionisije koji je napravio gešku u računici od nekoliko godina i stvarni datum rođenja je nekoliko godina ranije", napisao je papa.Dejli telegraf podseća da tvrdnje o greškama u hrišćanskom kalendaru nisu nove i dodaje da mnogi istoričari smatraju da je Hrist rođen između 7 godine i 2 godine pre nove ere.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Papa: Isus rođen ranije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2012, 02:41

VATIKAN -..Isus je rođen nekoliko godina ranije nego što se do sada smatralo, tvrdi poglavar katoličke crkve papa Benedikt XVI u knjizi Isus od Nazareta, piše londonski dnevnik Dejli telegraf...U knjizi koja je juče puštena u slobodnu prodaju, papa tvrdi da je grešku u kalendaru napravio kaluđer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.