PSŽ šalje 112 miliona u London

Izvor: Mondo, 14.Avg.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ šalje 112 miliona u London

Da li će to biti dovoljno?

Foto: AP/Michel Euler

Prelazni rok u Engleskoj je završen, ali u ostalim evropskim ligama klubovi još mogu da kupuju i registruju igrače za ovu sezonu. Zato još ne bi trebalo završiti priču o velikim transferima na Ostrvu, a jedan se možda dogodi veoma brzo.

Engleski list "Ekspres" ekskluzivno je objavio informaciju da Pari Sen Žermen želi da kupi vezistu Totenhema Kristijana Eriksena za 100 miliona funti, koje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << današnji dan vrede 112 miliona evra.

Činjenica da Danac (26 godina) ovog leta nije prihvatio ponudu da potpiše novi ugovor sa "pevcima" pokrenula je mnoge klubove. PSŽ se navodno javio i pre Svetskog prvenstva u Rusiji, ali su u Londonu rešeni da po svaku cenu zadrže jednog od svojih najvažnijih igrača.

Foto: Jeff Wheeler/Star Tribune via AP

Totenhem ovog leta zbog troškova izgradnje novog stadiona nije doveo pojačanje. Ipak, i da je zvučno ime stiglo u vezni red, Eriksenov odlazak bio bi teško nadoknadiv, posebno posle njegovih fenomelanih igara prošle sezone, u kojoj je postigao 14 golova i namestio 10.

"Poketino je vlasniku kluba Danijelu Leviju jasno rekao da ne želi da Erikson bude prodat, jer do januara neće moći da kupi igrača koji će zameniti Danca", objašnjeno je u tekstu.

Eriksen je član Totenhema od 2013, kada je doveden iz Ajaksa za 13,5 miliona evra. U međuvremenu je u dresu Totenhema odigrao 227 utakmica, postigao 56 golova, asistirao za 69 i postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji na svetu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.