PROSEČNI MUŠKARAC DEBLJI NEGO IKAD

Izvor: Kurir, 17.Jan.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSEČNI MUŠKARAC DEBLJI NEGO IKAD

LONDON - Novo istraživanje koje su sproveli naučnici Univerziteta Oksford pokazalo je da je prosečni muškarac u Velikoj Britaniji u razdoblju od 1986. do 2000. godine "dobio" 7,7 kilograma.

Ovaj trend je rezultat povećanog unosa kalorija i smanjene fizičke aktivnosti.

Prosečni muškarac u Velikoj Britaniji u 2000. godini pojeo je toliko kalorija da bi trebalo da bude 4,7 kilograma teži nego prosečni muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz 1986. godine, ali činjenica da je razlika veća i da iznosi 7,7 kilograma pokazuje da problem nije samo u prehrani.

Vođa istraživanja dr Peter Skarborou izjavio je da bi jedno od delimičnih objašnjenja moglo biti da muškarci sada više radnog veka provode sedeći za stolom i da ređe obavlja fizičke poslove nego ranije.

Doktor Majk Knapton, jedan od voditelja britanskog Udruženja za zdravlje srca, ističe da je debljina važan uzročnik rizika za bolesti srca, moždani udar, dijabetes tipa 2.

On takođe upozorava da istraživanje pokazuje da postoji tempirana bomba kada je u pitanju zdravlje muškaraca i ističe važnost redovnog vežbanja i balansirane ishrane u nastojanjima da se težina održi na zdravom nivou.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.