PONOVO IZNEVERILI JAVNOST: Kraljica Kamila je proslavila svoj 76. ROĐENDAN, Kejt i Vilijam čestitali EMOTIVNOM PORUKOM, pogodite ko se nije oglasio OPET

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 11:57

PONOVO IZNEVERILI JAVNOST: Kraljica Kamila je proslavila svoj 76. ROĐENDAN, Kejt i Vilijam čestitali EMOTIVNOM PORUKOM, pogodite ko se nije oglasio OPET

Vojvoda i vojvotkinja od Velsa poželeli su sreću prvi, a iz Saseksa ni glasa

Obožavaoci kraljevske porodice širom sveta juče su sa kraljicom Kamilom slavili njen 76. rođendan. Čestitkama i proslavi pridružio se kralj Čarls trudeći se da poseban dan Njenog Veličanstva bude obeležen na veoma jedinstven način.

Inače, nova kraljica proslavlja svoj prvi rođendan kao kraljica supruga, a u njenu čast u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Londonu se održava pozdrav iz vatrenog oružja.

U utorak, 17. jula kraljica je napunila 76 godina, a obožavaoci su na društvenim mrežama srdačno čestitali kraljici supruzi. Neki su se divili što dele isti rođendan kao i ona, dok su joj drugi poželeli sve dobro uz gotovo potpuno pozitivne i blistave komentare, što je iznenađujuće, s obzirom da nije bila tako omiljena u narodu. 

Porodica i prijatelji bliski Kamili podelili su svoje čestitke na društvenim mrežama, a Kejt Midlton i princ Vilijam su bili prvi.

Par je svoje želje poslao na zajedničkoj Tviter stranici. "Veoma srećan rođendan Njenom Veličanstvu Kraljici", napisali su zajedno uz emodži ružičaste rođendanske torte. Takođe su čestitke podelili i na svojim Instagram pričama.

A very happy birthday to Her Majesty The Queen! 🎂 pic.twitter.com/PFOyVvclQQ

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) July 17, 2023

Slika koju su odabrali za čestitanje bila je iz sa teniskog prvenstvo u Vimbldonu prošle nedelje, a na taj način su naglasili i vezu koju princeza Kejt  ima sa turnirom kao pokrovitelj domaćina, "All England Tennis and Crokuet Club". (Tokom vikenda, Kejt je podelila trofeje pobednicima - i povela Vilijama, princa Džordža  i princezu Šarlot da uživaju u ovoj prilici!)

Hari i Megan su se očigledno uzdržali da javno pošalju svoje rođendanske čestitke kraljici Kamili.

Par se povukao sa kraljevskih dužnosti 2020. i preselili su se u SAD, gde srećno žive sa decom Arčijem i Lilibet. Prošle godine je takođe izostala javna čestitka kralju Čarlsu kad je slavio svoj 74. rođendan.

Inače, London će na dan obeležavanja njenog rođendana čuti veoma poseban pozdrav iz vatrenog oružja, a to je prvi put da je Njenom Veličanstvu priređena ova čast, koja je rezervisana za kralja i kraljicu na njihove rođendane.

U saopštenju za štampu Britanske vojske, objavljeno je:

Kraljevska konjska artiljerija će ispaliti kraljevski pozdrav koji sačinjavaju 41 top od 12:00 časova i Časna artiljerijska četa će ispaliti kraljevski pozdrav iz 62 topa 17. jula 2023., od 13.00 časova.

Kraljičina proslava 76. rođendana dolazi nakon vesti da ona neće dobiti sopstveni anuitet od parlamenta, uprkos tome što je prethodnom suprugu, pokojnom vojvodi od Edinburga, plaćeno skoro 360.000 funti za finansiranje njegovih službenih dužnosti.

Zvanični izveštaj o finansijama kraljevskog domaćinstva potvrdio je da će Kamiline aktivnosti umesto toga biti podmirene državnim grantom i da joj neće biti dato posebno plaćanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.