PODRŠKA NAKON PRETNJE Erdogan osudio napad u Londonu

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODRŠKA NAKON PRETNJE Erdogan osudio napad u Londonu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad u Londonu, u kom je pet osoba poginulo, a 40 povređeno.

U više sinoć objavljenih tvitova, Erdogan je naveo da Turska "deli bol Ujedinjenog Kraljevstva".

- Solidarišemo se sa Britanijom, našim prijateljem i saveznikom, protiv terorizma - najveće pretnje svetskom miru i bezbednosti - poručio je Erdogan.

Agencija AP podseća da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Erdogan juče upozorio da Evropljani širom sveta neće moći da bezbedno hodaju ulicom ako ne promene stav prema Turskoj.

On je takodje pozvao Evropu da poštuje ljudska prava i demokratiju.

Turska je u sporu s Nemačkom i Holandijom zbog toga što su zabranile turskim ministrima da se obraćaju turskim gradjanima koji tamo žive na skupovima u cilju obezbedjivanja što veće podrške uoči aprilskog referenduma o proširenju ovlašćena turskog predsednika, navodi Rojters.

- Ako Evropa nastavi ovako, nijedan Evropljanin u bilo kom delu svetu ne može da bezbedno hoda ulicom. Mi, kao Turska, pozivamo Evropu da poštuje ljudska prava i demokratiju - poručio je Erdogan.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ERDOGAN OSUDIO NAPAD U LONDONU: Terorizam je najveća pretnja miru i bezbednosti

Izvor: Kurir, 23.Mar.2017

...We stand in solidarity with the UK, our friend and ally, against terrorism, the greatest threat to global peace and security..Erdogan je u nizu tvitova naveo da Turska "deli bol Ujedinjenog Kraljevstva"..I strongly condemn the terror attack in London The Turkish people share the pain of the United...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.