PANIKA U LONDONU: Špijunski avion kružio više od sata nad gradom!

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U LONDONU: Špijunski avion kružio više od sata nad gradom!

Cesna F406, registracijskih oznaka G-BVJT, kružila je nad jugom Londona od 10:00 do 12:30 sati na visini od 3.000 metara

Misteriozni avion koji je kružio nad Londonom snimila je mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima uvid u vazdušni prostor. Aplikacija omogućava pregled neba pa se u svakom trenutku može saznati gde se nalazi koji avion.

Naime cesna F406, registracijskih oznaka G-BVJT, kružila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je nad jugom Londona od 10:00 do 12:30 sati na visini od 3.000 metara, piše Hafington Post.

Korisnicima ove aplikacije nametnula su se brojna pitanja, a prema nekim informacijama, avion ovih registarskih oznaka pripada Metropolitanskoj policiji i zapravo je špijunski avion.

Ovakve avione bezbednosna agencija koristi od 1997. godine, a njihov glavni zadataj je ometanje signala.

Od njegovog pojavljivanja na Londonskom nebu do sada, niko od nadležnih nije se oglašavao.

Plane circling above south London for no obvious reason, has no callsign. Sure it's fine. pic.twitter.com/OKIbWDwxjN

(Dnevnik.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.