Ozvaničen još jedan prelazak iz Čelsija u Saudijsku Arabiju

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 19:40

Ozvaničen još jedan prelazak iz Čelsija u Saudijsku Arabiju

Posle tri sezone provedene u zapadnom Londonu, golman Eduard Mendi je potpisao trogodišnji ugovor sa Al Hilalom, najvećim klubom iz Saudijske Arabije.

Njegovim poptisom za ovaj klub nastavljen je trend velikih prelazaka iz najjačih liga Evrope u Saudijsku Arabiju.

Ovaj 31-godišnjak će se najviše pamtiti na "Stamford Bridžu" po glavnoj ulozi u pobedničkom nizu Lige šampiona u sezoni 2020/21. kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primio samo dva gola u sedam nokaut utakmica.

Mendi je tako krenuo putem doskorašnjih saigrača Kalidua Kulibalija i Ngoloa Kantea, koji su se ovog meseca takođe preselili u Saudijsku Arabiju, dok se očekuje da će im se pridružiti i Hakim Zijeh.

Zijeh ide kod Ronalda, Kante kod Benzeme, a Mendi će se udružiti sa Kulibalijem.

Njegov transfer u Al-Hilal koštao je Saudijce 17 miliona funti.

Mend je spremio i oproštajno pismo koje je podelio na društvenim mrežama.

"Dok se pripremam da započnem novo poglavlje u svojoj karijeri, teško mi je reći zbogom. Bile su to neverovatne tri godine u Čelsiju, tokom kojih smo postigli velike uspehe, uključujući osvajanje Lige šampiona, UEFA Superkupa i FIFA Svetskog klupskog prvenstva. Želim se iskreno zahvaliti Romanu, Marini, Petru, Kristofu i čitavom osoblju koji su mi omogućili da predstavljam ovaj prestižni klub. Zahvalan sam svojim trenerima i čitavom osoblju na neprocjenjivim lekcijama i rastu koji sam doživeo. Posebna zahvalnos ide svim mojim saigračima na nezaboravnom zajedničkom putovanju. Takođe, želim da izrazim duboku zahvalnost svim navijačima na njihovoj neverovatnoj podršci tokom mog boravka u klubu".

Mend je u Čelsi došao 2020. iz Rena i pomogao klubu da osvoji Ligu šampiona u svojoj prvoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.