Otkriveno kako je protekao susret kralja Čarlsa i princa Harija

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 20:33

Otkriveno kako je protekao susret kralja Čarlsa i princa Harija

Susret princa Harija i kralja Čarlsa koji se desio pre dva dana u Klarens hausu u Londonu uveliko se analizira širom planete.

Jedni kažu da je to pozitivan pomak, kao i da monarh obožava mlađeg sina, ali druga strana tvrdi da je sastanak od 45 minuta i brzi povratak princa nazad u Ameriku rekao mnogo toga. Tu su i novi detalji iza kulisa zbog kojih se može zaključiti da porodični odnosi nisu ni nalik onima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlosti.

O čemu su otac i sin pričali, to znaju samo njih dvojica, ali sastanak od 45 odnosno 30 minuta, kako navodi Mirror, jedva da je dovoljan za neku drugu temu osim one najnužnije - o zdravlju monarha.

Bilo je naznaka da je Čarls III bio dirnut iznenadnom posetom Harija, koji je u London stigao nepozvan, ali i priče da je njegov dolazak izazvao određenu uznemirenost.

"Iskreno rečeno, kralj je bio nezadovoljan onim što je bilo svršena stvar koju je servirao emotivni, ali dobronamerni sin", piše Daily Mail.

Čarlsu, koji se bori sa rakom, potrebni su mir i tišina, pa je planirao da u utorak ranije ode za Norfolk, ali je Harijeva poseta promenila planove. Izvori kažu da je kralj nervozno "cupkao" dok je čekao sina ne bi li se vratio u miran Sandrigem. Ubrzo nakon sastanka sa sinom, Čarls se sa suprugom Kamilom uputio na željeno odredište.

Za mnoge je zapanjujuće to što Hari nije odseo u Klarens hausu u Londonu ili bilo kojoj drugoj kraljevskoj rezidenciji. Odluku da dođe u Britaniju doneo je iznenada, a prespavao je u hotelu u centru prestonice.

Hariju poručuju da se ne nada konačnom pomirenju.

Veruje se da će Čarls i dalje nastojati da popravi odnos sa mlađim sinom.

"Njegova velikodušnost nema granica, čak i ako se činilo da su njegovi napori naišli na gluve uši", piše britanski list i navodi:

"Možda Hari počinje jasnije da uviđa: njegov otac je samo ljudsko biće, na kraju krajeva, čovek koji je uvek bio uz svog sina i koji neće biti tu zauvek".

Robert Džobson ističe da je ključ rešenja odnosa između Harija i Viljama u rukama starijeg brata iako mnogi misle da je pomirenje nemoguće, pa dodaje da je princu od Velsa možda i najteže da napravi korak napred ka pomirenju, ali kažu da postoji šansa za to, zbog dobrobiti porodice i zdravstvenog problema kralja koji je 2021. sinovima u Vindzoru rekao:

"Molim vas, momci. Nemoijte da uništite moje poslednje godine", piše u Harijevim memoarima "Spare".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.