Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 13:16

Osam godina posta

Danas derbi 15. kola engleske Lige 1 na Portman roudu. Čarlton nije pobedio skoro deceniju Ipsvič

Početkom ovog milenijuma Ipsvič i Čarlton vojevali su bitke u Premijer ligi, ali oba tima su doživeli brodolom poslednjih godina, pa se sada bore za vrh u engleskoj Ligi 1, trećem rangu takmičenja na Ostrvu. Utakmica 15. kola igra se u subotu (16.00) na Portman roudu.

Lider šampionata je još jedan premijerligaš, Hal Siti, ali su i Ipsvič Taun i Čarlton u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrhu i boriće se za ulazak u Čempionišip. Oba tima imaju poznate trenere. Plave predvodi s klupe Škot Pol Lambert, dok je na kormilu tima iz Londona Li Bojer, nekadašnji reprezentativac Engleske i bivši igrač Lidsa iz najslavnijih dana tima iz Jorkšira.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ipsvič je ove sezone najbolji domaćin u ligi. Imao je šest vezanih pobeda na svom stadionu, ali je utorak zaustavljen od Hala (0:3) i prekinuo sjajnu seriju pobeda. Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom. Plavi imaju četiri poraza u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, dok je Čarlton samo jednom slavio na poslednja četiri meča. Tim iz prestonice je takođe poražen u poslednjem kolu Lige 1 od Bartona u gostima (2:4).

Najbolji strelac Ipsviča ove sezone je Gvon Edvards sa pet golova, dok je Tedi Bišop dao pogodak manje. Kod Čarltona najraspucaniji je Konor Vašington, koji je pet puta zatresao mrežu rivala.

Ova dva tima sastaju se prvi put od 2016. godine, kada su igrali u Čempionšipu. Taj meč je završen bez pogodaka. Ipsvič je pre toga dobio tri meča protiv Čarltona. Tim iz istočnog Londona nije postigao protiv narednog rivala 360 minuta. Poslednji put je Čarlton pobedio Plave davne 2012. godine u Čempionšipu, i to u gostima sa 2:1. Oba tima primaju tačno gol po utakmici ove sezone, pa ne očekujemo goleadu na Portman roudu.

Danas su na programu samo dva meča trećeg ranga takmičnje u Engleskoj. Ostale utakmice su odložne zbog obaveza timova u FA kupu.

ENGLESKA LIGA 1 – 15. KOLO

Petak

Flitvud – Sanderlend 1:1 (0:0)

Subota

16.00: (2,65) Ipsvič (3,05) Čarlton (2,85)

16.00: (2,05) Oksford (3,45) Svindon (3,60)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.