Orlovi, za sada, bez Londona

Izvor: RTS, 12.Maj.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi", za sada, bez Londona

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre, pošto su izgubili od Italije sa 3:1. Italijani će se tako boriti za odlazak u London, dok je Srbije preostala još jedna šansa, interkontinentalni kvalifikacioni turnir u Japanu.

Reprezentacija Srbije izgubila je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Italije sa 3:1 u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Londonu. "Azuri" zasluženo slavili, a utisak je da su naši momci mogli i bolje da se suprostave iskusnom rivalu. 

Srbija nije dobro počela meč protiv selekcije Italije u polufinalu kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji. Italijani su na prvom tehničkom tajm autu imali veliku prednost od 8:3, najviše zahvaljujući odličnim servisima, i činjenici da su naši imali problem na prijemu.

Prednost su "azuri" zadržali do drugog tehničkog tajm auta, bilo je 16:7, a reprezentativci Srbije pomogli su im u tome neplaniranim greškama. U jednom periodu prvog seta Italijani su imali prednost od jedanaest poena i saveti trenera Kolakovića nisu mnogo pomogli našima koji nisu popravili ni prijem ni servis. Prvi set pripao je, sasvim zasluženo, selekciji Italije.

U drugom setu naši nisu dopustili Italijanima da naprave razliku kao u prvom, eliminisali su neke greške, ali su ipak na prvom tehničkom tajm autu gubili sa 8:6. Do kraja drugog seta, Italijani su nastavili sa sigurnom igrom. "Orlovi" u par navrata pokuđavaju da ugroze vođstvo protivnika, ali na kraju "azuri" uzimaju i drugi set rezultatom 25:19.

Treći set počinje velikom borbom i rezultatskom klackalicom. Ipak, naši momci uspevaju da vežu tri poena i na prvi tehnički tajm-aut odlazi se sa minimalnom prednošću Srbije (8:7). Sledeći period meča takođe je neizvestan i nijedna od ekipa ne uspeva da napravi ozbiljniju prednost, ipak, Italijani na tehničkom tajm-autu imaju prednost (16:15).

Reprezentacija Srbije mnogo bolje zaigrala je u završnici seta. Odličan prijem servisa i još bolji blok "orlova" donose rezultat, pa Srbija smanjuje rezultat na 2:1, u trećem setu rezultat je 25:19.

Izgubljeni set kao da nije uticao na iskusnu italijansku ekipu, koja vrlo brzo stiče tri poena prednosti i odlazi na prvi tehnički tajm-aut u četvrtom setu sa rezultatom 8:5. Do sledećeh predaha Italijani uspevaju čak i da podignu prednost, rezultat je 16:12.

Ipak, do kraja meča reprezantativci Srbije napravili su veliki broj grešaka, pa su Italijani stigli do ubedljivog trijumfa u četvrtom setu (25:16), a samim tim do konačnog poraza.

Plasman na Olimpijske igre u Londonu izboriće samo pobednik turnira, a finale je na programu u nedelju od 19.45.

Selekcija Srbije imaće novu šansu za plasman na Olimpijske igre na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru u Japanu.

Italija - Srbija 3:1 (25:14, 25:19, 19:25, 25:16)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Orlovi'' stali u polufinalu, zasad ništa od Londona...

Izvor: Sportske.net, 12.Maj.2012

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale kvalifikacionog turnira u Sofiji, pošto je danas poražena od Italije i tako propustila ovu priliku da izbori plasman na Olimpijske igre.

Nastavak na Sportske.net...

Poraz odobojkaša, nova šansa u Tokiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2012

Odbojkaši Srbije poraženi su od Italije 3:1 u polufinalu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stanković: Iz Japana u London

Izvor: Sportal.rs, 12.Maj.2012

Dragan Stanković je jedan od odbojkaša koji je najviše pokazao u srpskom timu tokom kvalifikacionog olimpijskog turnira u Sofiji, a uverava da će ekipa igrati još bolje na interkontinentalnim kvalifikacijama u Japanu.

Nastavak na Sportal.rs...

Terzić bez Molnarove, možda i Nikolićeve

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Maj.2012, 10:17

Četiri dana preostala su do puta ženske seniorske reprezentacije u Japan na treći i poslednji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu.. Interkontinentalne kvalifikacije se igraju od 19. do 23. maja u Tokiju, učestvuju domaćin Japan, Srbija, Rusija, Južna Koreja, Tajland, Kineski Tajpeh,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.