Orgazam na porođaju

Izvor: S media, 20.Avg.2010, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orgazam na porođaju

Ubrzano disanje, uzdasi i stenjanje koje se čuje iz boksa za porođaje svake ginekološke klinike u svetu obično se smatraju "zvucima bola i iscrpljenosti porodilje". Međutim, sve je veći broj žena koje tvrde da su to "vrlo često i zvuci ogromnog zadovoljstva jer u toku porođaja doživljavaju burne i uzastopne orgazme".

Amerikanka Debra Paskali-Bonaro, jedna od najpoznatijih fizioterapeutkinja koja već 26 godina vežbama disanja i opuštanja mišića priprema buduće mame >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za porođaj, nedavno je priznala londonskom listu San: "Da, porodilje često u toku porođaja doživljavaju orgazam ali to je do sada bila strogo čuvana tajna"...

A da bi dokazala da je to istina, snimila je dokumentarac o ženama na porođaju koje su uzdisale i vriskale od zadovoljstva. Dokumentarac pod naslovom "Orgazmički porođaj" ovih dana prikazuje se u Velikoj Britaniji a autorka kaže da film "potvrđuje da je porođaj nešto u čemu žena može i da uživa a ne samo da trpi".

Amerikanka Amber Hartnel, 29-godišnja porodilja koja je igrala "glavnu ulogu" u kontroverznom filmu, snimljena je u trenutku kad je na svet donosila sina Lukasa - u specijalnom bazenu porodilišta. Opisujući svoje iskustvo reporterki londonskog tabloida, ona je rekla: "Sasvim iznenada i na moje ogromno iznenađenje zahvatila me je prava serija snažnih orgazama, to je trajalo u toku porođaja ali i minutima posle njega, telo mi se grčilo od zadovoljstva, vriskala sam, smejala se i plakala u isto vreme"...

Akušeri i neurolozi koji su komentarisali film ocenili su da porođaj naglo povećava nivo oksitocina, "hormona zadovoljstva", u organizmu porodilje. U isto vreme, visok nivo hormona, kombinovan sa stimulacijom majčine G-tačke koju nadražuje beba dok prolazi kroz porođajne puteve, izaziva takozvani "veliki O".

To je buran orgazam sa lučenjem velike količine sekreta koji gotovo da "štrca" kao "gejzir" i koji je, kako su rekli ginekolozi, "u stanju da doživi žena ako joj se stimuliše G-tačka, skrivena u dubini njenog reproduktivnog sistema".

Florans Mekri, britanska lekarka - akušer, poznata zagovornica takozvanog "prirodnog porođaja", izjavila je da je imala na stotine pacijentkinja koje su u toku porođaja doživljavale orgazam. Ona je, međutim, upozorila na rizik "iščekivanja ekstaze u toku već dovoljno stresnog procesa kakav je porođaj".

"Mi ne želimo da se kod porodilja, babica ili lekara stvori osećanje da nisu uspešno obavili veličanstveni akt prirode kao što je porođaj - zato što porodilja nije doživela burni orgazam o kome su joj pričale prijateljice koje su ga imale"...

Izvor: Yumama

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.