Olimpijskom pokretu 269.000.000 dinara

Izvor: Politika, 02.Feb.2011, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijskom pokretu 269.000.000 dinara

Ta suma biće utrošena ove godini za pripreme i učešće naših najboljih sportista na kvalifikacionim takmičenjima za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Na svečanosti u Olimpijskoj kući, u prisustvu velikog broja sportskih radnika, čelnici Olimpijskog komiteta Srbije ugostili su delegaciju Ministarstva omladine i sporta koju je predvodila ministar Snežana Samardžić-Marković. Povod je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << finansiranje Olimpijskog komiteta Srbije u 2011. godini, odnosno programa priprema i učešća naših sportista na kvalifikacionim takmičenjima za učešće na 30. letnjim olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Ugovor o finansiranju je potpisan ranije, da bi sportisti koji su već počeli pripreme na vreme dobili planirana sredstva.

– Ušli smo u predolimpijsku godinu, u kojoj mnoge naše sportiste očekuju kvalifikaciona takmičenja za Igre u Londonu 2012. Imajući u vidu kakva je godina pred nama hteo bih da izrazim veliko zadovoljstvo zbog toga što je Ministarstvo omladine i sporta u punoj meri prepoznalo kvalitet programa Olimpijskog komiteta Srbije i finansijski podržalo njihovu realizaciju. Na listi putnika već imamo strelce, a očekujemo da će im se, pored takmičara u drugim individualnim sportovima, pridružiti i takmičari u ekipnim sportovima – rekao je Vlade Divac.

Olimpijski komitet Srbije dobio je 269.000.000 dinara, što je značajno više u odnosu na prethodnu godinu, ali su i obaveze i izdaci neuporedivo veći.

– U prve dve godine olimpijskog ciklusa akcenat je bio na radu sportskih saveza, a sad se veliki deo sredstava preliva u Olimpijski komitet. Komitet ima programe koji su usmereni ka stvaranju vrhunskog rezultata na Igrama. Prvi put uspeli smo da znatno ubrzamo ceo proces i da već u januaru savezi i Komitet dobiju sredstva – rekla je ministar omladine i sporta i dodala da su svi korisnici budžetskih sredstava obavezni da završne račune potkrepe izveštajem nezavisnih revizorskih kuća i da je izveštaj Olimpijskog komiteta Srbije za primer.

Tako će, bez sumnje biti i u ovoj godini. U Olimpijskom komitetu Srbije održani su sastanci sa predstavnicima svih sportskih saveza u olimpijskim sportovima, koji imaju kategorisane sportiste, na kojima su dogovoreni programi, način realizacije i dinamika priliva neophodnih sredstava.

Naravno, uspeh svih ovih aktivnosti Olimpijskog komiteta, sportskih saveza i Ministarstva omladine i sporta, meriće se na kraju godine pre svega brojem olimpijskih „viza” za Igre 2012.

Ž. B.

objavljeno: 02.02.2011
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.