Olimpijada bez Merita

Izvor: RTS, 19.Okt.2010, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijada bez Merita

Aktuelni olimpijski šampion na 400 metara Amerikanac Lašon Merit, kome je juče izrečena jednogodišnja zabrana takmičenja zbog pozitivnog nalaza na doping testu, neće braniti titulu na Igrama u Londonu 2012. godine.

Kako je naveo direktor za komunikacije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Mark Adams, pravila nalažu da se svim atletičarima suspendovanim duže od šest meseci zabranjuje takmičenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sledećim Olimpijskim igrama.

"Pravila MOK-a su veoma jasna i moraju biti poštovana", poručio je Adams.

Merit je u ponedeljak suspendovan retroaktivno na 21 mesec, počev od 28. oktobra prošle godine, tako da mu kazna ističe u julu 2011. godine.

To znači da će Merit moći da učestvuje na Prvenstvu sveta u južnokorejskom gradu Daegu, koje se održava od 27. avgusta do 4. septembra 2011. godine.

Merit je na kontroli u julu ove godine bio pozitivan na zabranjenu testosteron supstancu prohormon.

Osvajač zlatne medalje na Igrama u Pekingu je u periodu od oktobra 2009. do jula ove godine čak tri puta bio pozitivan na doping testu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.