OeNB vraća 15 tona zlata u Beč

Izvor: Kamatica.com, 21.Sep.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OeNB vraća 15 tona zlata u Beč

Austrijska nacionalna banka (OeNB) vraća zlato iz stranih trezora u Austriju, a prvih 15 tona dospeće još ove godine u skladišta u Beč.Direktor OeNB Kurt Pribil objasnio je da će do 2020. ova ustanova svoje zlatne rezerve uskladištiti u Beču.

Rezerve u zlatu od 2007. su nepromenjene i iznose 280 tona, po aktuelnoj tržišnoj vrednosti od oko 8,6 milijardi evra.

Povratak rezervi zlata u Austriju preporučila je Revizorska ustanova (RH).

Do sada je 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << odsto rezervi u zlatu Austrije bilo uskladišteno u Londonu, 17 odsto u zemlji, i tri odsto u Švajcarskoj.

Nakon povratka polovine rezerve zlata u Austriju, kako je objasnio Pribil, ostaće 30 odsto u Londonu i 20 u Cirihu.

Austrija povratkom rezervi zlata sledi istu strategiju kao Nemačka, naglasio je on dodajući da OeNB ne namerava sve da drži u domaćim trezorima, već ostavlja otvorenu opciju da ih skladišti i na većim tržištima zlata.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.