Oduševljen, Ken Rasel objavio reportažu o palićkom festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2009, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševljen, Ken Rasel objavio reportažu o palićkom festivalu

PALIĆ - Slavni britanski reditelj Ken Rasel (82) objavio je u londonskom "Tajmsu" reportažu o palićkom festivalu, na kojem je boravio ovog meseca kao dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka" za doprinos evropskoj kinematografiji.

Organizatori manifestacije ističu da je Rasel bio dobrim delom zaslužan za veselu atmosferu na ovogodišnjem, 16. festivalu evropskog filma na Paliću, a u svojoj reportaži posebnu pažnju je posvetio filmu "Kapucin" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reditelja Luisa Nieta iz programa "Mladi autori Evrope".

Reč je o prvom filmu - eksperimentu u kojem se majmun našao iza filmske kamere kao autor, u čemu je Rasel prepoznao novo poglavlje u istoriji filma.

U tekstu se, između ostalog, Rasel priseća svojih ranijih kontakata sa Srbijom i pokušaja da napravi film o Nikoli Tesli. On piše i o oduševljenju toplim dočekom koji su mu priredili ljubitelji njegovih filmova, s obzirom na to da u svojoj zemlji često nailazi na kritiku.

Naglašavajući da će se i ubuduće opirati cenzuri, Rasel u svom tekstu nije propustio da pomene i avanture poput švercovanja brendija preko mađarske granice i doživljaj prilikom posete zoološkom vrtu na Paliću, gde je otišao u želji da bude prvi koji će intervjuisati heroja filma "Kapucin".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Times o 16. Festivalu evropskog filma Palić

Izvor: Kontra magazin, 31.Jul.2009

The Times je objavio reportažu Kena Russella o proteklom 16. Festivalu evropskog filma Palić. Ovogodišnji dobitnik nagrade Aleksandar Lifka, britanski reditelj Ken Russell, dobrim delom zaslužan za veselu atmosferu na ovogodišnjem festivalu, napisao je reportažu sa utiscima o Paliću, filmovima...

Nastavak na Kontra magazin...

Ken Rasel objavio reportažu o palićkom festivalu u Tajmsu

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jul.2009

BEOGRAD, 31. jula 2009. (Beta) - Britanski reditelj Ken Rasel objavio je u londonskom "Tajmsu" reportažu o ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić, na kojem je boravio kao dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka" za doprinos evropskoj kinematografiji. U saopštenju organizatora festivala se navodi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.