Odlomila se santa leda veća od Londona VIDEO

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 16:15

Odlomila se santa leda veća od Londona VIDEO

Santa leda površine veće od šireg područja Londona, odlomila se od Antarktika, dvadesetak kilometara od britanske istraživačke opservatorije na Južnom polu.

Ukupna površina sante iznosi 1.270 kvadratnih kilometara, a debljina joj je 150 metara.

"Vreme će pokazati da li će ovo odvajanje sante u narednim danima ili nedeljama pokrenuti dalje cepanje ledenog pokrivača", izjavio je Adrijan Lakman, profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << geologije na Univerzitetu Svonsi, prenosi Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ogromna ledena santa odvojila se od Antarktika (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 27.Feb.2021

Santa leda veća od većine evropskih gradova odvojila se od Antarktika, dvadesetak kilometara od britanske istraživačke opservatorije (BAS) na Južnom polu.. Santa površine 1.270 kvadratnih kilometara – veća od površine Londona – odvojila se od Brant brega i, iako zastrašujuć, događaj nije...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.