Odbojkaši se pripremaju za London

Izvor: B92, 12.Jul.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši se pripremaju za London

Odbojkaška reprezentacija Srbije jutarnjim treningom u četvrtak počeće pripreme za Predolimpijski turnir u Londonu.

Taj turnir ma programu je od 20. do 24. jula u dvorani "Erls Kort", u kojoj će se igrati utakmice na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Pored reprezentacija Velike Britanije i Srbije, na turniru u Londonu igraće i Brazil, Sjedninjene Države, Egipat i Meksiko. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Na turniru u Londonu igraće se po jednokružnom bod sistemu. Srbija će u prvom kolu igrati protiv SAD, 20. jula od 20 časova po našem vremenu, a potom protiv Velike Britanije, Egipta, Brazila i u poslednjem, petom kolu protiv Egipta.

Propozicijama takmičenja, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod.

Propozicijama takmičenja, plasman ekipa sa istim brojem bodova određuje se na prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu set količnika. Ukoliko je set količnik identičan, plasman se određuje na osnovu poen količnika.

Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije na pripreme je pozvao 16 igrača.

Na spisku su:

tehničari: Vlado Petković (Ach Volej Bled) i Mihajlo Mitić (Crvena zvezda).

korektori: Ivan Miljković (Fenerbahče Istanbul), Saša Starović (Latina) i Tomislav Dokić (Sir Peruđa).

libero: Nikola Rosić (Fridrihshafen).

blokeri: Dragan Stanković (Lube Maćerata), Marko Podraščanin (Lube Maćerata), Borislav Petrović (Vojvodina), Milan Rašić (Ach Volej Bled) i Nemanja Radović (Radnički).

primači: Bojan Janić (Jaroslavič Jarosalavlje), Nikola Kovačević (Latina), Miloš Nikić (San Đustino), Miloš Terzić (Crvena zvezda) i Miloš Vemić (Fridrihshafen).

Raspored:

1. kolo, sreda, 20. jul

Srbija – SAD 20.00*

drugo kolo, četvrtak, 21. jul

Srbija – Velika Britanija 20.00

treće kolo, petak, 22. jul

Srbija – Egipat 16.00

četvrto kolo, petak, 23. jul

Srbija – Brazil 16.00

peto kolo, subota, 24. jul

Srbija – Meksiko 12.00

* po srednjeevropskom vremenu
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši bez odmora - sledi put u London

Izvor: Mondo, 12.Jul.2011

Odbojkaši Srbije u četvrtak će početi pripreme za Predolimpijski turnir u Londonu, koji će se odigrati od 20. do 24. jula u dvorani Erls Kort.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.