OVO JE LERI, ŠEF ODSEKA PROTIV MIŠEVA U DAUNING STRITU!

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE LERI, ŠEF ODSEKA PROTIV MIŠEVA U DAUNING STRITU!

LONDON - Kada postoji prva dama, može i prvi mačak!

Leri ima jaku funkciju, i to službenu, u kabinetu britanskog premijera Dejvid Kamerona. Njegovo službeno radno mesto zove se Glavni lovac na miševe u kabinetu!

Mačak Lari na poslu je već celu godinu. Početkom leta počeo je da ispunjava svoju dužnost u Dauning stritu! Zaposleni u kabinetu udomili su ga iz jednog londonskog azila za napuštene životinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << početkom godine jer su u dva navrata u viđeni pacovi, i to u toku direktnih TV prenosa.

Međutim, pre nekoliko dana premijer Dejvid Kameron morao je da javno da brani Lerija, jer je tokom jedne zvanične večeri uočen pacov, kojeg je premijer pokušao lično da ubije viljuškom. Novinari su odmah postavili pitanje da li bi Leri trebalo da da ostavku. Kameron je šaljivo rekao: "Nemojte tako. Leri nam svima znači mnogo i donosi zadovoljstvo u Dauning strit."

Kako bi ga "izvadio" Kameron je potvrdio da je Lari ove godine uhvatio čak tri miša. S druge strane, zaposleni u Dauning stritu kažu da je Leri daleko više zainteresovan za spavanje i izležavanje nego za hvatanje miševa. Najslavniji mačak u Dauning stritu bio je Hemfri, koji je "vladao" za vreme mandata Margaret Tačer i Džona Mejdžora. Penzionisao ga je Toni Bler.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.