OSVETNICKO ORUZJE HITLERA Ovaj masivni supertop je trebalo da SRAVNI LONDON SA ZEMLJOM

Izvor: medio.rs, 31.Maj.2015, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSVETNICKO ORUZJE HITLERA Ovaj masivni supertop je trebalo da SRAVNI LONDON SA ZEMLJOM

Dva ova topa su napravljena, ali je samo sekundarni pištolj video akciju. Od 11. januara do 22. februara 1945. godine ispaljeno je oko 180 metaka, a planirano je bilo da njime unište London

Kao V1 krstareća raketa i V2 raketa koja mu je prethodila, “Vergeltungswaffe 3″ top bio je još jedan od takozvanog osvetničkog oružja nacista. Oni su planirali da ovaj top iskoriste u Drugom svetskom ratu u napadu na London.
>> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << />
To je bio masivni supertop ugrađen direktno u brda i sposoban da prebaci artiljerijske granate širom Lamanša iz Francuske do Londona.

V3 radi po principu multipunjenja u kojima je sekundarnipogonski napon ispaljen da postepeno ubrzava projektil. Tokom vežbi, kojim je rukovodio Adolf Hitler, u maju 1944. godine, V3 je ostvario domet od 88 kilometara, a već u julu granata je dostigla 93 kilometra.

Samo dva ova topa su napravljena, ali je samo sekundarni pištolj video akciju. Od 11. januara do 22. februara 1945. godine ispaljeno je oko 180 metaka.

Pokazalo se ipak da je V3 u velikoj meri neefikasan, V3 je ubio samo 10 ljudi, a ranio 35.

Pogledajte video:

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.