ODNOS ČVRST KAO STENA O čemu su razgovarali Bajden i Sunak? Predsednik SAD blindom krenuo kod kralja Čarlsa III

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 13:38

"ODNOS ČVRST KAO STENA" O čemu su razgovarali Bajden i Sunak? Predsednik SAD blindom krenuo kod kralja Čarlsa III

Već su imali niz sastanaka ove godine.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas u Londonu, tokom sastanka sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, da je odnos SAD i Velike Britanije "čvrst kao stena".

- Naš odnos je čvrst kao stena. Ne bih mogao da se sastanem sa bližim prijateljem i većim saveznikom - rekao je Bajden.

Sunak je naveo da je ''odlično što se razgovori nastavljaju'', nakon niza sastanaka koje su on i Bajden >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imali ove godine.

Sunak je dodao da će dvojica državnika razgovarati o mogućim načinima kako da dve zemlje ojačaju saradnju i zajedničku ekonomsku sigurnost, ''u korist naših građana'', prenosi Bi-Bi-Si.

Govoreći o predstojećem samitu NATO-a u litvanskoj prestonici Viljnusu, Sunak je istakao da SAD i Britanija ''stoje kao dva najčvršća saradnika u tom savezu" i da zna da će učiniti sve što mogu da ojačaju evroatlantsku bezbednost.

Bajden se nakon 40-minutnog sastanka rastao sa Sunakom, nakon čega se vratio u svoj predsednički automobil i uputio se prema dvorcu Vindzor, na sastanak sa britanskim kraljem Čarlsom III.

Bajden je sinoć stigao u London, gde je započeo evropsku turneju tokom koje će posetiti i Litvaniju i Finsku.

Bela kuća je najavila da će Bajden večeras otputovati u Viljnus u Litvaniji, gde će u sutra i u sredu učestvovati na samitu NATO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bajden razgovarao sa Sunakom o kasetnoj municiji za Ukrajinu: "Očigledno je na svakoj zemlji da donese odluku o tome"

Izvor: Blic, 10.Jul.2023

Britanski premijer Riši Sunak i predsednik SAD Džozef Bajden razgovarali su danas o odluci SAD da pošalju kasetnu municiju Ukrajini, rekao je Sunakov portparol.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.