Izvor: Blic, 05.Mar.2017, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMOR OD LJUDSKOG ŽIVOTA Britancu je dosadia svakodnevnica, pa je odlučio da ŽIVI KAO KOZA (VIDEO)

Britanac Tomas Tvejts je napustio svoju užurbanu i napetu londonsku svakodnevnicu i odlučio da tri dana svog života provede na švajcarskim proplancima živeći život jedne koze.

- Šetao sam jednom prijateljevog psa i primetio sam da je on izgledao zaista srećno, bez ikakvih briga, što me nateralo da pomislim da bi bilo zaista sjajno živeti jedan dan kao on - rekao je Tvejts, koji je razmišljao čak i da postane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na nekoliko dana, slon ili neka druga životinja.

Ipak, shvativši da neke životinje imaju probleme kao i ljudi, odlučio je da živi kao koza, zbog čega je aplicirao za poseban studentski program, kako bi proveo istraživanje o psihologiji koza. U tu svrhu je nabavio i veštačke noge, specijalno dizajnirane kako bi mu ššto bolje pomogle da iskudi život koze, ali i stomak poput kozjeg.

I pored svog truda, njegov život u telu koze nije bio toliko zanimljiv, pa je utvrdio kako ta bezbrižnost nije baš tolika kao što se čini na prvi pogled.

- Patio sam mnogo kao koza, zato što nisam mogao da se krećem normalno, a morao sam da jedem travu - izjavio je čovek-koza nakon svog iskustva, u knjizi koju je napisao pod naslovom "Čovek-koza: Kako sam uzeo odmor od života čoveka".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.