ODMAH ĆETE ZNATI DA LI STE BOLESNI: Kondomi otkrivaju da li imate polno prenosivu bolest! Evo kako

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMAH ĆETE ZNATI DA LI STE BOLESNI: Kondomi otkrivaju da li imate polno prenosivu bolest! Evo kako

Želeli su da podignu svest o konstantnom rastu ovakvih slučajeva.

Grupa tinejdžera Nevton akademije iz Londona nedavno je napravila kondom koji svetli i menja boju, ukoliko otkrije da li neko od partnera seksualnog odnosa boluje od polno prenosivih bolesti. (OVDE saznajte koja je polno prenosiva bolest najčešća u Srbiji)

Oni su došli na ovu ideju kako bi povećali svest ljudi o rastućem broju polno prenosivih bolesti, a projekat je osvojio glavnu nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na TeenTech konkursu.

Kondom koristi ugrađeni sloj molekula koji sijaju kada dođu u kontakt sa bakterijama i virusima, koji se najčešće vezuju za prenosive bolesti. Kondomi menjaju boju – zelena pokazuje da partner boluje od hlamidije, žuta da ima herpes u intimnom predelu, ljubičasta da je reč o genitalnim bradavicama, a plavi insinuira sifilis. (Klikom OVDE saznaćete načine na koje se može izlečiti sifilis)

- Hteli smo ljudima na vreme da ukažemo da boluju od navedenih bolesti, kako bi ŠTO PRE reagovali i otišli lekaru – rekao je 14-godišnji dizajner Danijel.

Ovaj izum se još ne može naći u prodavnicama, jer se čeka završni projekat, ali ako sve bude išlo po planu, uskoro će osvanuti na evropskom tržištu.

Pročitajte i:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.