Izvor: Politika, 12.Sep.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O podmuklosti i podmetanju

U politici se isplati imati prave neprijatelje, pa je novom lideru laburista verovatno pomoglo što ga je Toni Bler crtao kao političko strašilo

Novi lider britanskih laburista postao je čovek koga je konzervativna britanska vlada pre deset dana proglasila opasnim po nacionalnu bezbednost. To bi nekad bilo dovoljno da u Londonu svakom uništi karijeru, ali Džeremi Korbin je juče ogromnom većinom glasova trijumfovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << još u prvoj rundi unutarstranačkih izbora.

A šta to Korbina po Vestminsteru čini opasnim? Rekao je da Osamu bin Ladena nije trebalo ubiti po kratkom postupku, već izvesti pred sud. Rekao je da ni Jugoslaviju ni Irak nije trebalo bombardovati bez dozvole Saveta bezbednosti. Ocenio je da su izgovori za bombardovanje i u jednom i u drugom slučaju bili lažni.

Kakvo svetogrđe. Zamislite da optužbe za terorizam moraju da se dokazuju na sudu, da optužene ne smete da ubijete po viđenju, hiljade kilometara daleko od vaše prestonice? Zamislite da izmišljotine o „stotinu hiljada nestalih albanskih muškaraca” odjednom više ne mogu biti validni razlozi za vojne intervencije. Zamislite da i za London i Vašington počne da važi Povelja Ujedinjenih nacija i da za slanje bombardera na suverene države prvo moraju da pribave saglasnost Saveta bezbednosti? Na šta bi svet izašao i koliko bi to pogubno bilo za nacionalnu bezbednost Velike Britanije? Da i ne pominjem Trajdent i nuklearne planove američkog ostrvskog saveznika na koje se Korbin takođe ostrvio. Bi li planeta preživela manje nuklearnih raketa?

Opširnije u štampanom i digitalnom izdanju
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.