Novinara ubio pripadnik »Beatlesa«

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2014, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinara ubio pripadnik »Beatlesa«

LONDON - Britanske tajne službe identifikovale su muškarca koji je nedavno kao pripadnik Islamske države (IS) pogubio američkog novinara Džejmsa Folija, objavio je list "Sunday Times".

Folijev ubica je 23-ogodišnjak iz Londona, prenosi "Sunday Times" informacije obavještajnih službi.

On je prije godinu dana napustio svoju porodicu u Londonu i priključio se pripadnicima Islamske države u Siriji i Iraku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Nedavno je na Twitteru objavio fotografiju na kojoj drži odrubljenu ljudsku glavu, dodaje se u informaciji. List piše kako su to sve informacije koje je dobio od obavještajnih izvora.

IS je Folija pogubio u znak odmazde zbog američkih vazdušnih napada, a video s prikazom zvjerskog čina objavljen je u utorak na internetu. Počinilac na snimku ima engleski naglasak, a jezični stručnjaci procjenjuju da potiče iz istočnog Londona, prenosi Index.hr.

List "Guardian" je objavio u četvrtak da je Folijev ubica Britanac koji sebe naziva "Jihadi John" i da pripada jednoj grupi britanskih islamista. List se pri tome poziva na iskaz bivšeg taoca te grupe.

Folijev ubojica je muškarac koji je prije nekoliko mjeseci vodio pregovore o oslobađanju jedne španske novinarke.

Ona je "Guardianu" izjavila da je riječ o inteligentnom, obrazovanom i vrlo religioznom muškarcu.

grupu islamista iz Velike Britanije taoci zovu "Beatles".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.