Novi londonski double decker

Izvor: B92, 19.Nov.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi londonski double decker

Gradonačelnik Londona Boris Džonson otkrio je model novog autobusa na sprat (double decker), koji u promet treba da bude pušten 2012.



Izgled novog autobusa inspirisan je dosadašnjim tradicionalnim vozilom koje je postalo jedan od simbola Londona, a putnicima će nuditi i istu vrstu prevoza, koja podrazumeva da sa kupljenom kartom mogu više puta da izađu i uđu.

Novi model će, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međutim, biti pristupačniji kad je reč o ulasku i silasku, i korisiće tehnologiju koja manje zagađuje životnu sredinu.

Što se tiče dimenzija, novi autobus je 11,2 m dugačak, širok 2,55 m i visok 4,4 m. Težak je 11,8 tona.

Kapaciteta je 87 sedišta na gornjoj platformi, 22 na donjoj platformi i ima još 25 mesta za stajanje.

Dizel-električni pogon čini novi autobus 15% efikasnijim od postojećih hibridnih autobusa, a 40% je efikasniji od klasičnog double deckera sa dizel motorom.

Izvor - BlicOnline

Autobusi koji voze iznad automobila

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi londonski double decker (VIDEO)

Izvor: AutoBrief.com, 20.Nov.2010, 01:38

Gradonačelnik Londona Boris Džonson otkrio je model novog autobusa na sprat, koji u promet treba da bude pušten 2012. Izgled novog autobusa inspirisan je dosadašnjim tradicionalnim vozilom koje je postalo jedan od simbola Londona ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.